Reforça la teva carrera professional amb Facebook

 

Amb tota la polèmica que envolta Facebook des de fa temps i la gran quantitat d’acomiadaments per simples actualitzacions d’estat o comentaris, seria bastant estrany escoltar algú dir-te que la xarxa social pot ajudar-te a millorar la teva feina, no?

A més, amb totes les polítiques empresarials que hi pugui haver en la teva companyia, podria ser bastant perjudicial. Sempre hem de ser molt curosos al moment d’esbombar les nostres opinions en dominis públics, sobretot a la xarxa.

No obstant això, podria ocórrer el contrari. Els llocs de mitjans socials com Facebook poden donar-li un gir a la teva carrera si els fas servir per connectar-te amb els teus col·legues i clients, de la manera correcta i apropiada. Per descomptat, això dependrà de la cultura de la teva empresa i altres factors, però de tota manera podria ser de gran ajuda per impressionar als que t’envolten laboralment.

Per ajudar-te a donar-li un bon ús al teu perfil de Facebook, aquí et donem alguns consells. Afegeix a Gent del Treball

Molts de nosaltres evitem afegir als nostres caps, companys o clients a la nostra xarxa de Facebook, per por que tinguin accés als nostres comentaris més personals, detalls i més. I alguns no ho fan perquè volen tenir un nivell de privacitat, sobretot quan es tracta de desfogar-se i comentar amb ràbia contra diferents aspectes del treball.

Facebook és una espasa de doble tall. Alhora, si li garanteixes accés a la gent de la teva feina, podràs postejar coses que els impressions i si jugues bé, la teva carrera podria obtenir aquest impuls que no estàs tenint pels teus esforços a l’empresa. Si cargoles al revés i publiques alguna cosa que indirectament pugui ofendre a algú, les teves possibilitats d’escalar es veuran reduïdes a zero.

Pensa bé què escriure. Formar una connexió amb els teus col·legues, caps, etc., només és el primer pas. Si et preocupa que tinguin accés a les teves fotografies o algun estat de catarsi, no et preocupis: Facebook va millorar les seves opcions de privacitat i pots determinar qui veu o no els teus posts.

Balanç Treball-Vida

Tot i el molt que vulguis fer-los creure als teus col·legues que ets un treballador nat i que t’apassiona el que fas, no és molt recomanable postejar TOT sobre el teu treball. Publicar pures meravelles i quant estimes el que fas, no farà més que donar una impressió de sobreactuació.

La idea és que et connectis amb ells a un nivell una mica més personal. Mostra què t’agrada, algunes fotos familiars, etc.

La idea és mostrar que a més de treball, tens vida

Alguns creuen que el laboral i el personal són dues coses diferents, però la personalitat que tinguis en els dos mons ha respectar de la mateixa manera perquè així els donis la mateixa impressió tant als teus amics com als teus col·legues. Si no, et veuran una mica bipolar i aquesta NO és la idea.

Oportunitat de Crear Xarxes

La idea dels mitjans socials és que expandeixes teves xarxes de contacte i Facebook et dóna l’oportunitat perfecta de connectar amb gent d’altres departaments o altres empreses. Pots convidar-los a xatejar, jugar algun joc que tinguin en comú o comentar “M’agrada” que comparteixin.

En què es tradueix tot això? Bé, primer de tot que milloraràs la teva vida social a l’empresa. Tenir més amics a prop t’ajudarà bastant. Després de tot, aquests amics també són els teus col·legues i treballen en el mateix lloc que tu, de manera que ningú millor que ells per entendre’t.

També, el networking t’atorgarà llocs. Crear xarxes sòlides dins la teva organització si el que vols és escalar. Una de les raons més importants per això és que et prendran en compte. Si pots mantenir una bona relació o una amistat amb una persona de cada departament, ells podrien recomanar-te amb els seus caps, etc.

A més, això farà que si, eventualment, necessites favors entre departaments, se’t farà molt més fàcil aconseguir-los.

Actualitzacions Per mantenir una relació, t’has de mantenir sempre en contacte. Estats, fotografies, etc. Això et dóna l’avantatge de saber que fan els que t’envolten abans que ho sàpigues en persona. Eventualment, si no us ho diran en persona, pel que pots aprofitar l’oportunitat de respondre al que han comentat i així causar una bona impressió i demostrar que “sí t’importa”.

Demostra la teva Experiència

Sense importar el sector en que estiguis, Facebook és una plataforma que demostra la teva passió, visió i opinions diverses sobre el teu treball. Si tens als teus caps, companys o clients en la teva xarxa, és molt convenient i apropiat demostrar les teves competències de lideratge, treballador d’equip o de persona fiable. La idea és que demostris les teves habilitats, però ULL … Hi ha una línia molt prima entre demostrar alguna cosa i vantar i fanfarronejar. La clau és no deixar que els altres pensin que estàs sobreactuant.

Recorda mantenir-te humil, ser el més neutral possible i mantenir una ment oberta davant els possibles comentaris que t’arribin.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *