La iniciativa #IceBucketChallenge

L’efecte viral a les Xarxes Socials de la iniciativa #IceBucketChallenge

Qui encara no participi del fenomen #IceBucketChanllege, es que s’ha passat les vacances desconnectat de tots els mitjans socials. El repte de tirar-te un cubell d’aigua gelada ha sigut un èxit de difusió: 2,4 milions de vídeos compartits en xarxes socials i més de 140 milions de resultats en Google ho testifiquen.

Les xarxes socials de tot el món estan plenes de celebritats, inventors, CEO, esportistes i polítics que van participar al repte Ice Bucket Challenge. És a tot arreu. El somni de qualsevol persona que es dedica al màrqueting: convertir-se en viral i aconseguir l’atenció de tot el món en un parell de mesos.

Com aconseguir aquesta senzilla iniciativa convertir-se en un moviment que ha convocat la participació algunes de les persones més populars del món? Entre els participants van estar Bill Gates, Mark Zuckerberg, Kobe Bryant, Oprah i una infinitat de personalitats que es van sumar al repte.

Startups, empreses establertes i venedors de tot tipus poden aprendre de l’èxit d’aquest desafiament. Qualsevol que tracti de desenvolupar una campanya viral pot prendre les següents recomanacions apreses d’aquest fenomen viral.

1. Identifiqueu l’objectiu o causa

L’objectiu de l’Ice Bucket Challenge ha estat crear consciència i recaptar fons per a la investigació de l’ALS i el seu èxit ha superat les expectatives inicials. L’objectiu és simple, clar i no requereix molt esforç per part dels participants: dóna diners o abocar-te un cubell d’aigua gelada pel cap.

Als consumidors d’avui els agrada la senzillesa. En general no es prenen el temps per llegir tot l’article, butlletí de notícies o pàgina web per entendre un missatge. La simplicitat és amiga dels venedors.

2. Feu que sigui divertit i fàcil

Poques coses són més divertides que veure la gent tirar gel sobre el seu cap. Per això la web ha estat inundada de vídeos d’aquest repte.

A la gent li agrada riure; mantenir les coses alegres permet que les persones es connectin amb una organització a nivell humà i pot animar a un major compromís d’una manera autèntica.

3. Afegiu immediatesa

Aquells que han estat desafiats tenen només 24 hores per fer-ho. Si vols que una idea prosperi, obra una finestra de temps breu per accelerar el procés. En donar al públic una data límit, la campanya adquireix prioritat.

4. Entengueu el poder de la multiplicació

Reptar a tres persones més a participar és part de l’Ice Bucket Challenge. Això crea un efecte multiplicador.

Quan sigui possible, deixeu que els consumidors que participen en una campanya tinguin l’oportunitat de participar amb la seva xarxa d’amics. L’important es aconseguir una major exposició a la marca.

5. Compartiu en moltes plataformes

El desafiament s’ha compartit en moltes plataformes de xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram i YouTube.

Si la teva idea és crear un campanya viral, fes més fàcil els processos per compartir a través de tot tipus de xarxes socials. No li donis a la gent una raó per no participar.

Així que si t’arriba el repte, independentment que decideixis tirar-te un cubell d’agua gelada per sobre o no, et demano que facis una donació.

Pots trobar més informació a eventosadela.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *