I perquè no organitzes un departament de #SocialMedia a la teva empresa

Avui dia, tota empresa ha de desenvolupar la seva presència en el món 2.0. Això implica comptar amb professionals dedicats a aquesta tasca, o externalitzar aquest servei. Un departament de Social Media pot estar conformat per una sola persona, o bé diverses desenes. Tot dependrà de l’empresa, les seves necessitats i els recursos disponibles. Així mateix, és important plantejar una estratègia viable, adaptada als mitjans disponibles, i amb l’objectiu de desenvolupar la presència de la marca únicament en aquells canals que realment pugui abastar.

I si et decideixes a crear un departament de xarxes socials, és important tenir en compte determinats aspectes de vital importància.

Comptar amb veritables professionals al capdavant de la gestió de les xarxes socials. No es tracta només que el candidat digui que és un expert, sinó que realment demostri que sap desenvolupar-se en l’entorn 2.0.

Tots els membres de l’equip han de conèixer l’empresa. Tant la filosofia de l’organització, o la seva estructura organitzativa, com els seus productes. No es tracta que tingui totes les respostes, sinó que sàpiga com actuar en cada moment i, en cas de necessitat, tenir clar a qui recórrer per solucionar dubtes o problemes específics.

Disposar a les persones adequades al capdavant dels perfils adequats. El primer pas és seleccionar adequadament en quines plataformes desenvolupar la presència en línia de la marca. A partir d’aquí, cadascuna d’elles requereix una actuació determinada, un llenguatge propi de comunicació i la seva pròpia estratègia de continguts. Tot això estarà sota la responsabilitat de personal realment capacitat i qualificat per exercir aquestes funcions.

Mantenir la coherència i ser constant. Els perfils socials han de ser una extensió més de l’organització. Per això han de reflectir la seva cultura corporativa, activitat i filosofia d’empresa, igual que qualsevol altre canal. Això obliga a mantenir un flux constant de comunicació interdepartamental, amb la finalitat d’unir objectius i posar en comú informació, accions resultats.

Crear un equip de treball integrat i motivat per treballar de forma conjunta. Tots els membres de l’organització tenen alguna cosa a aportar, especialment en el cas d’aquells que porten més temps a l’organització. Per això és important aprendre de la seva experiència, fomentar el feedback entre les diferents àrees i posar en valor la informació aportada.

Aprendre dels errors i dels èxits. L’experiència és un grau. En el tracte diari amb el client es presenten tot tipus de situacions i problemes, que cal solucionar. Aquest tipus de resolucions poden contribuir a agilitar la solució de conflictes posteriors, passant a formar part del bagatge de l’organització. Per això, convé enregistrar aquestes actuacions i, si és convenient, elaborar manuals interns de bones pràctiques, i fins i tot traduir-lo en FAQ.

Motivar l’equip, integrar-lo dins de l’organització i fomentar el seu compromís amb la mateixa. El seu treball diari és el de fomentar l’engagement amb el client, i conrear clients satisfets. Una cosa que només aconseguiran si realment se senten motivats, i gaudeixen d’aquesta experiència positiva amb la marca que ells mateixos prometen. Aquest entusiasme i bon feeling intern es transmet en cadascun dels seus actes, i és l’ideal que tota marca hauria de perseguir.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *