Com desenvolupar un pla social media per al teu personal branding, part II

PART 3- Planificació del pla de social media per al teu personal branding:

Tenint en compte les decisions preses anteriorment, concep per al teu pla de social media una identitat més absoluta. Planteja la forma en què a partir de la teva introducció a les xarxes socials canviarà la manera en la qual et relacionaràs amb els teus clients o la teva audiència en general.

Adopta un tipus de paper i sigues fidel al tipus de posició escollida a l’hora de plantejar aquest tipus de contacte amb la teva audiència.

El pla de social media ha d’incloure una metodologia de contacte, unes bases definides que permetin arribar a un punt precís sobre si la comunicació serà amable i educada, oberta i propera o més distant, depenent de l’estil d’imatge que triïs.

També és el moment de decidir quan comunicar-se, adoptant una regularitat específica per a la gestió dels teus perfils socials, crear una flexibilitat que et permeti accedir-hi en qualsevol moment o simplement especificar unes hores concretes.

Tot això pot influir en la percepció del client i en l’èxit d’una campanya de social media. Així mateix, influeix el propi sector com el que faci la teva competència.

Aquí has ​​de decidir si encarregues la gestió de les teves xarxes socials o no. És recomanable mantenir una estabilitat i no deixar a la deriva dels teus estats d’ànim les intervencions en xarxes socials.

 

PART 4 ​​- Execució del pla de social media per al teu personal branding: Amb el gruix dels obstacles superats en l’elaboració del pla de social media, arriba l’hora de la veritat. El primer que has de tenir en compte abans de realitzar l’execució del pla, és l’elecció de les xarxes socials i serveis en els quals tindràs presència.

En aquest sentit cal pensar en si alguna xarxa social té un valor especial per a tu, per a allò que ofereixes, però més enllà d’això és recomanable ajustar-se a les tendències que hi hagi i allà on estan els teus clients ideals. Has d’estar allà on està la teva audiència, en definitiva estar present allà on estigui el teu target.

En l’actualitat les xarxes socials imprescindibles són Facebook, Twitter, Linkedin i Google +, però cal valorar altres i sobretot xarxes socials com Instagram o Pinterest, que estan guanyant cada vegada més rellevància per al social media.

Tal com aconsella José Facchin: “sempre primer detectar bé quin és el nostre públic objectiu, per poder analitzar els seus gustos i veure en quines xarxes socials són presents. I després, al final de tot aquest procés, intentar trobar una resposta més exacta per a aquella pregunta → He d’estar present en totes les xarxes socials o quines he de triar?”

 

Conclusions finals

En general tenint aquestes 4 parts clares, ja pots començar a publicar a les xarxes socials, a donar a conèixer la teva marca i captar nous seguidors. És important no recórrer a serveis poc beneficiosos, com aquells que es basen en la venda de seguidors per quantitats econòmiques específiques, i intentar realitzar un treball sòlid en l’obtenció de nous seguidors per mèrits propis.

Després d’això arriba el moment de l’anàlisi posterior i el monitoratge. És molt recomanable fer un seguiment dels perfils socials des del moment en què comencen les publicacions i de manera periòdica.

 

L’objectiu és comprovar detalls que puguin ajudar-te a incrementar l’èxit en el teu pla de social media. Has de tenir en compte la quantitat de clics, seguidors, visitants i interaccions que es produeixen depenent del moment del dia, de l’hora de les publicacions o dels temes tractats.

Això et permetrà descobrir què és el que li interessa a la teva audiència i què és el que els agrada més, per aconseguir un major nivell d’interacció. També analitzar les diferents publicacions t’ajuda a comprovar quines són les que tenen una fama superior amb l’objectiu posterior de potenciar un estil similar.

El social media és una feina que s’ha de fer amb una freqüència consistent i que no es pot abandonar, però que té capacitat per a proporcionar resultats molt adequats si s’implementa d’una manera reeixida.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *