Com començar a crear la teva marca personal 2.0

Com començar a crear la teva marca personal 2.0

Parlem sempre de la importància de comunicar bé una marca, empresa o projecte per posicionar-la, diferenciar-la de la competència i fer que sigui l’opció triada d’entre elles les possibles. Però ¿què passa en lloc de promocionar un negoci, el que vull és promocionar-me a mi mateix?

Precisament aquesta ha sigut seguida als últims anys per molts professionals per construir el que s’anomena Marca Personal o Personal Branding. És a dir, són les tècniques aplicades a la persona per aconseguir els seus objectius professionals.

Per què serveix la marca personal?

Avui en dia és la principal fórmula per aconseguir èxits professionals. El Currículum Vitae en paper està desapareixen, el teu perfil professional es troba a la xarxa i es mou per la xarxa. El primer que fan els reclutadors i equips de recursos humans quan el teu nom arriba a les seves mans es “rastrejar-te” a Google per treure a la llum qualsevol cosa que els ajudi a saber si series el professional adequat.

La teva marca personal és el que ets i el que trobaran. Si estàs convençut de la importància de gestionar-la, aquí et proposo els passos bàsics per saber per on començar.

Els primers passos del teu Pla de Marca Personal. 

  1. Definir el teu objectiu: mai bufa el vent a favor per aquell que no sap a on es dirigeix.  Col·locar-te a la casella de sortida no serveix de res si no saps a on es troba la meta. Els teus objectius dependran de la situació en la que et trobis. Poden ser aconseguir un treball (qualsevol treball si estàs entrant al món laboral o estàs a l’atur), promocionar-te en el teu treball, assolir el lloc que sempre has somiat, o introduir-te en un nou sector professional.
  2. Definir quin tipus de producte ets.  La marca personal fa que les persones siguin el producte a vendre. I tu, quin tipus de producte ets? ¿Quins són els teus atributs? La teva marca personal és la teva identitat, així que, el segon pas és definir-te professionalment, exposar clarament quines són les teves capacitats, coneixements, talent, habilitats i aspiracions.
  3.  Descobrir quin tipus de producte sembles  El tercer que has de tenir en compte, és que la teva marca personal no és només la identitat que tu defineixes, sinó que està condicionada pel que els demés perceben de tu. La tasca més difícil en la creació del teu Personal Branding és ser percebut com tu vols que sigui percebut. Però la millor solució és que tu tens el poder per canviar el que no t’agrada.

Amb aquests consells en ment, has de saber que una bona reputació online i l’èxit de la teva marca personal no s’aconsegueix en un mes, ni en dos, ni en un any. És un treball de petits passos, però és un treball teu i per a tu. El personal branding és una tendència a l’alça, i hi ha molts passos, claus i consells que et poden ajudar a aconseguir el teu èxit professional.

Amb aquests petits consells, ja saps, val la pena dedicar una mica de temps a crear la teva marca personal, recordant que allò que vols transmetre sigui el mateix que els altres perceben.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *