Cóm aplicar el màrqueting a les xarxes socials

Màrqueting a xarxes socials … El seu poder pot ajudar a elevar la teva audiència i la teva base de clients d’una manera exponencial, però començar sense coneixements o sense cap experiència prèvia, pot ser un repte. Per entendre els fonaments del màrqueting en xarxes socials i maximitzar la qualitat de la teva participació en línia, complir amb els següents suggeriments t’ajudarà a construir una base sòlida per a la teva marca a les xarxes socials.

  •  Escoltar: Per aconseguir l’èxit a les xarxes socials i el màrqueting de continguts, escolta més i parla menys. Llegeix els continguts en línia del teu públic objectiu i participa en les discussions per aprendre el que és important per a ells i a partir d’aquest punt crea continguts i provoca converses que li afegeixin valor a les xarxes socials.
  • Enfocar: Es millor especialitzar-se que ser un “setciències”. Una estratègia de màrqueting de continguts per a les xarxes socials enfocada a construir una marca forta, té més probabilitats d’èxit que una estratègia àmplia que tracta de ser tot per a tothom.
  • Qualitat: La qualitat supera la quantitat a les xarxes socials. És millor tenir 1.000 fans o seguidors que llegeixen, comparteixen i parlen dels teus continguts amb les seves pròpies audiències que 10.000 fans o seguidors que desapareixen després de contactar la primera vegada.
  • Paciència: L’èxit a les xarxes socials i en la comercialització de continguts no succeeix d’un moment a un altre. Si bé no és impossible que això pugui succeir, és molt més probable que hagis de comprometre’t a llarg termini per aconseguir resultats.´
  • Interès compost: Publicar continguts de qualitat i construir una audiència en línia amb fans o seguidors de qualitat que els comparteixen amb els seus propis contactes de les xarxes socials, t’obre nous punts d’entrada pels motors de cerca com Google, per ser indexat en una recerca de paraules clau i aquests punts d’entrada poden créixer a centenars o milers de formes més potencials, fent més fàcil que et trobin en línia.
  • Influència: Dedica temps a trobar a les xarxes socials les “persones d’influència” del teu mercat, als que segueixin un públic objectiu de qualitat, que probablement estiguin interessats en els seus productes i/o serveis. Connecta’t amb aquestes persones i treballa per construir relacions amb elles. Un cop t’has posicionat com una font autoritzada d’informació útil en les xarxes socials, compartiran els teus continguts amb els seus propis fans i/o seguidors, i aconseguiràs posar-te davant d’un gran públic objectiu nou.
  • Valor: Si tot el teu temps a les xarxes socials ho dediques únicament a promocionar directament els teus productes i/o serveis, la gent deixarà d’escoltar. Has d’afegir-li valor a la teva conversa. Centra’t menys en les conversions i més en la creació de continguts increïbles i a desenvolupar relacions amb persones influents en línia. Amb el temps, les persones es convertiran en un poderós catalitzador pel màrqueting del boca a boca pel teu negoci.
  • Reconeixement: De la mateixa manera que no ignores a algú que s’acosta a tu en persona, has de fer-ho en les xarxes socials. La construcció de relacions interpersonals és una de les parts més importants de l’èxit del màrqueting en xarxes socials, reconeix sempre a totes les persones que s’acosten a tu.
  • Accessibilitat: No publiquis continguts a les xarxes socials per després desaparèixer, sempre has d’estar disponible per al teu públic, és a dir, publica constantment contingut de forma coherent i participa a les converses. Els fans i seguidors de les xarxes socials poden ser volubles i no dubtaran a reemplaçar-te si desapareixes durant setmanes o mesos.
  • Reciprocitat: No esperis que els altres comparteixin els teus continguts i parlin de tu, si no fas el mateix per ells. Una part del temps que passes a les xarxes socials s’ha de centrar en compartir i parlar sobre el contingut publicat pels altres.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *